Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola

  ÚJ

 ELJÁRÁSREND

         

Február 24-én elutaztunk a szegedi SZeReTeD laborba. Csapatunk a 7.a és 7.c osztályból valamint két kísérőtanárunkból állt.

Amikor a laborba értünk, két részre osztottunk. Én a csapat első felével követtem Gabi nénit a biológia laborba. Ott közelebbről is megismerkedtünk a mikroszkóppal.

A megadott másfél óra idő alatt növényi részeket vizsgáltunk, amiket nekünk kellett az eszköz alá illesztenünk. Mindannyiunkat lekötött ez a foglakozás, még képek is születtek a mikroszkóp lencséjén keresztül.

Ezután egy félórás szünet következett. Ekkor lemehettünk az udvarra és ehettünk.

Miután letelt a pihenésre szánt idő, következett a csere. Mi, a csoport első fele, bementünk a terembe, ahol Ági néni tartotta a fizikafoglalkozást, a csoport másik felét pedig Gabi néni bekísérte a biológia laborba.

A következő másfél órában a sűrűséggel foglalkoztunk. Több mérést is elvégeztünk vízzel és mérleggel, valamint az óra végére megtanultuk kiszámolni a sűrűséget.

Összességében elmondhatjuk, hogy mindannyian élveztük a program mind a biológiával, mind a fizikával foglalkozó részét is.

 

Hussein Míra Rana 7.a

 

orokos_okoiskola_logo.png kip_logo.png hatartalanul_logo-768x702.jpg teis.png 5874.jpgoldalsav__logo__vodafone_digitalis_iskola.jpg keve.png mat.png FTH_jelveny.png  digitalis temahet-2018.png

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.  Részletes leírás