Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola

    Nyílt napok

    február 28. -
    március 2.

 

Kirándulás a média világába

Média szakkörünk immár harmadik alkalommal kapott meghívást december elején az SZTE Médiatudományi Tanszékére. Idén új tartalmakkal is bővült a szakköri programunk, mert fotósaink, videósaink, újságíróink a multimédiás labor animációs programját is kipróbálhatták. Akik jobban érdeklődtek az Apple gépek és az effektelős programok iránt, az Apple laborban foglalatoskodtak, míg csapat másik fele az operatőrködést vagy a súgógépet próbálhatta ki.

Az egyetem különleges Apple laborjában segítséget kaptak a diákok az animáláshoz, megtervezhettek egy igazi űrcsatát Galambos Renáta segítségével. Az időigényes, de kreatív feladat nagyon érdekesnek bizonyult, hisz mindenki maga tervezhette meg űrlényei utazását a csillagos égbolton, vagy a bolygókkal való ütközést animálhatta. Az egyetem stúdiójában a blue boxszal játszottak a szakköröseink Kovács Zoltán tanár/operatőr mellett.

A kellemes délutánon Márki Kitti egyetemi hallgató kalauzolt bennünket, aki egy-egy tábla csokit is átnyújtott búcsúzóul Mikulás nap közeledtével. Tavasszal újabb kirándulást tervezünk az egyetemre, ahol mindig szívesen látják a mórahalmi médiásokat.