Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola

         Nevelőtestületi

     tréning
      nov. 30., dec. 1.

     Tanítási szünet!

 

FLL verseny

2017. november 16 – án rendezték meg a FLL nemzetközi robotverseny szegedi regionális döntőjét. A FIRST LEGO League (FLL) olyan tanulást segítő program, amely a gyerekeket és fiatalokat játékos verseny formájában szeretné bevezetni a tudomány és technika világába.

A FIRST LEGO League alapja egy élvezetes, szórakoztató robotverseny, amelyen gyerekeknek és fiataloknak egy robot segítségével bonyolult feladatokat kell megoldaniuk. A feladat megoldásához a csapatoknak egy előre megadott témában kutatást kell végezniük, és egy teljesen automatikusan működő robotot kell megtervezniük, programozniuk és tesztelniük.
A FIRST LEGO League-ben résztvevő csapatok a feladatmegoldás közben végig járják egy valóságos termékfejlesztés minden lépcsőfokát, amely itt már az első lépésnél magában hordozza az eszköz- és időhiány problémáját. Ráadásul a csapatok nem tudják, vetélytársaik hogyan készülnek a versenyre.
A FIRST LEGO League minden tekintetben egy valódi cég kicsinyített mása. Ezen a versenyen vett részt iskolánkból a robotika szakkörös gyerekek csapata a RoboLéták, melynek tagjai: Csák Marcell (9. osztályos), Császár Róbert (7.c osztályos), Csiszár Csanád (8.b osztályos), Fürtön Szabolcs (6.a osztályos), Papp Adrián (7.a osztályos), Ruzsics Szilárd, Szabó Richárd (8.b osztályos), Szabó Zoltán (8.b osztályos), Tamás Hanna (egyedüli lányként, 7.a osztályos), Volford Tamás (7.a osztályos) tanulók voltak.
A versenyen csapatunk 12 nagyon erős, főleg középiskolásokból, valamint „elit” iskolákból (Alternatív Közgazdasági Gimnázium, Budapest; Bányai Júlia Gimnázium, Kecskemét…) érkező csapatokkal mérhette össze tudását. A csapatjátékban, a kutatási téma prezentálásában és a robot – és programdokumentációban is magas pontszámot kaptak. A robotjátékot a vártnál kevesebb ponttal, de annál több tapasztalattal zárták. Összesítésben a 8. helyet sikerült megszerezniük. Köszönet a gyerekeknek a több héten át nyújtott kitartó munkáért, valamint a Szegedi Vízmű Zrt. – nek a csapatpólókért, és a szakmai segítségnyújtásért!

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.  Részletes leírás