ÚJÉVI KONCERT

Az idén január 5-én került megrendezésre a 20. Jubileumi Újévi hangverseny. Mint minden évben, most is komoly előkészület, sok munka előzte meg! Évről évre mindig meglepnek bennünket a fúvószenekarok egy fergeteges műsorral. Az idei év is bővelkedett szép és igényes darabokban. Az első részben hallhattunk Strauss, Hubay Jenő műveiből, illetve Michael Jackson és Beatles dallamokat is. A szünet után a Kiszenekar kezdte a „második félidőt”. Az évek folyamán nagyon sokat fejlődtek, új darabok megtanulásával és precíz felkészültségükkel méltó utódai a nagyzenekarnak. A koncert következő részében a „nagyok” különleges csemegét tartogattak számunkra. Megemlékeztek azokról a volt tagokról, akik már az „Mennybéli Zenekarban” játszanak. Ők Balogh Lajos, Bodor Imre és egykori kollégánk, Bakó Bálint voltak. Személyük, a zenekarban betöltött szerepük meghatározó volt a zenekar megalakulásában és fejlődédében, ezért az idősebb tagoknak bizony bepárásodott a szeme a darab felkonferálásakor. Tiszteletükre játszották el Albinoni csodálatos Adagio-ját.
A 2018-as év szólistái Masa Richárd, Ábrahám Mátyás és Ördög Mihály mindhárman szoros kapcsolatban vannak a zenekarral. Ricsi és Matyi iskolánkban kezdték meg kisgyermekként a zenetanulást, Misi pedig már kollégaként dolgozik együtt egykori tanárával. Ők életpályájuknak választották a zenész-életet. Mostanra felnőttekké váltak, több nemzetközi és hazai verseny eredményes szereplőiként kész művészekké váltak. Ezt ezen az estén meg is mutatták a hazai közönség előtt. Masa Richárd egy tuba variációt adott elő, melyben meghallgathattuk azt a zseniális könnyedséget, mellyel ezt a kissé lomha hangszert tudja kezelni. A hangszín a technika tökéletes összhangja hatotta át az egész művet. A zenekart Szalai Krisztián, Ricsi egykori mestere vezényelte.

Ábrahám Mátyás következett, aki egy Klezmer variációt játszott. Briliáns technikai felkészültsége és hangszerének minden mélységét - magasságát kihasználó szép hangja magával ragadta a közönséget. A színpadi biztonság és a tudás, amit az egész darab folyamán sugárzott, példaértékű a fiatalok számára. Természetesen ezúttal a zenekart Vastag István – Mátyás egykori tanára – vezényelte. A hangversenyen a Macskajaj és a Djurdjevdan népszerű dallamát Vastag Csaba Rózsa énekelte, szintén nagy sikerrel. Végül, de nem utolsó sorban az utolsó szólista, Ördög Mihály a Pásztor balladát játszotta. Ő, a volt növendékből mára iskolánk tanáraként folytatja azt a munkát, amit kisgyermekként elkezdett. Ezt az igen nehéz művet játszi könnyedséggel adta elő. A hangverseny végén az elmaradhatatlan ráadás is tartogatott még meglepetést! „Kovács Alajos, vagyis Kovács a Lajos”. Ezzel vezette be az első ráadás darabot Vastag István karmester. A vicces név Takó Lajos ütős kollégánkat rejti, aki most egy egészen különleges ütős hangszerrel szórakoztatta a közönséget. Üllő és kalapács volt a hangszer, amivel vidám perceket okoztak (a zenekarral együtt) a hallgatóságnak. Rossini Tell Vilmos nyitányát ezen az estén swing-es változatban hallhattuk, az American Spirit March indulót pedig az utánpótlás és a nagyzenekar közösen adta elő. Végül a nyár slágere, a Despacito sem maradhatott ki.
Ezzel a koncerttel kívánt a Mórahalmi Fúvószenekar mindenkinek Békés, Boldog Új Évet! Farkas JácintaElérhetőség

Mórahalmi Alapfokú Művészeti Iskola

6782 Mórahalom, Barmos György tér 2.

Tel: 06 62 280-189

Mobil: +36 70 332 1189

E-mail: mami@morahalom.sulinet.huWeboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.  Részletes leírás